Recepty

Cajunské rybí filety se salátem ze sladké kukuřice

S pouhou špetkou cajunského koření vykouzlíte perfektní lehkou a citronem ovoněnou rybí večeři. Veselé, barevné a hlavně chutné jídlo s vysokým obsahem bílkovin, vlákniny, vitamínů, minerálů a nízkým obsahem sacharidů zvládnete připravit do půl hodiny. Jdeme na to?

Porce: 2

Doba přípravy: 15 minut

Doba vaření: 15 minut

Kalorie: 400 kcal na celou porci (Krok 5)

Kroky: 

3 - bez brambor a kukuřičného salátu (pouze ryba, jako přílohu volte povolenou zeleninu)

4 - bez kukuřičného salátu

5 - celý recept 

Suroviny

  • 200 g nových brambor,
  • 2× 150 g filetu z platýze nebo tresky bez kůže,
  • olej ve spreji,
  • 1 lžička cajunského koření,
  • šťáva z citronu,
  • několik snítek petrželky, nasekané nadrobno,
  • sůl a mletý růžový pepř,
  • 2 malá rajčata, nakrájená na plátky,
  • plátky citronu k podávání.

 

Kukuřičný salát

  • 150 g kukuřice,
  • 6 jarních cibulek, nakrájených nadrobno,
  • 1 malé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky,
  • 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na kostičky,
  • ¼ okurky, nakrájené na kostičky,
  • několik snítek petrželky, nasekané,
  • šťáva z 1 malého citronu,
  • 2 lžíce vinaigrettového dresingu bez oleje.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte rybí filety. Lehce postříkejte olejem, pokapejte citronovou šťávou a posypte cajunským kořením. Rybu pečte 8–10 minut.
  2. Mezitím uvařte nové brambory v hrnci s osolenou vodou. Trvá to zhruba 12–15 minut. Dobře sceďte.
  3. Zatímco se vaří brambory a ryba je v troubě, smíchejte v misce všechny ingredience na salát z kukuřice.
  4. Horké rybí filety opatrně přendejte na talíře a posypte trochou soli a růžového pepře. Navrch dejte petrželku a podávejte s novými bramborami a salátem z kukuřice s nakrájenými rajčaty a plátky citronu.

Něco navíc

Tento recept je vhodný pro Krok 3. Pokud jste ale v Kroku 5, můžete jídlo připravit ze dvou 200g plátků ryby, 300 g nových brambor a podávat se 2 lžičkami tatarské omáčky (= 2,8 g tuku a 9,2 g sacharidů na porci navíc).

Chcete více zdravých receptů?

Tady jsou!

 

Zajímají vás informace o jednotlivých Krocích The 1:1 Diet?

Mrkněte sem!

 

Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!

Dohodněte si nezávaznou konzultaci zdarma ještě dnes!

Mám zájem o konzultaci

Dohodněte si nezávaznou
konzultaci zdarma

Nepodařilo se odeslat formulář.
1Vyplňte formulář
2Zavoláme vám
3Setkáte se s poradcem
×

Sme tiež
na Slovensku

Prejsť na SK

Používáte zastaralý prohlížeč. Můžete si jej aktualizovat na této stránce.