Až tento masovo-zeleninový pie budete vytahovat z trouby, celou kuchyní se rozline příjemná vůně pečených brambor a pastináku. Pod zlatavou krustou se schovává mleté hovězí, které díky lahodné omáčce zůstává krásně šťavnaté. Připravte si křupavou brokolici s fazolkami jako přílohu a máte perfektně vyvážené a syté dietní jídlo vhodné pro všechny Kroky programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.
Porce: 4
Čas na přípravu surovin: 15 minut
Doba přípravy jídla: 50-55 minut
Kroky: 4 a 5
Suroviny
olej ve spreji
1 malá cibule, nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kostičky
2 stroužky česneku, rozetřené
480 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)
1 lžička rajčatového pyré
několik kapek worcesterské omáčky
250 ml hovězího vývaru
2 lžíce kukuřičné mouky
hrst petrželky, nasekané
150 g brokolice
150 g fazolek
sůl a čerstvě mletý černý pepř
Pro zálivku z kořenové zeleniny potřebujeme:
100 g brambor, nakrájené na kostičky
100 g pastináku, nakrájeného na kostičky
100 g tuřínu, nakrájeného na kostičky
2 lžíce řeckého jogurtu
2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C.
Připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slané vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt a rozmačkejte. Přimíchejte jarní cibulku a dochuťte solí a pepřem.
Mezitím lehce postříkejte velkou pánev olejem a orestujte cibuli, mrkev a česnek po dobu 6–8 minut, dokud nezměknou.
Přidejte mleté hovězí maso, rajčatový protlak a worcesterskou omáčku. Duste několik minut, dokud maso nezhnědne a poté přidejte vývar.
Přiveďte k varu, poté zredukujte a pomalu vařte ještě 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.
Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou studené vody a přidejte do hovězí směsi. Stále míchejte, dokud nezhoustne, poté přidejte petrželku.
Směs dejte do pekáče a nahoru přidejte rozmačkanou kořenovou zeleninou. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut dozlatova.
Mezitím spařte horkou vodou brokolici a fazole, dokud trochu nezměknou. Slijte vodu a podávejte s hotovým slaným koláčem.
Něco navíc
V Kroku 5 posypte horní část koláče před pečením 30 g strouhaného sýra čedar se sníženým obsahem tuku.
E (kcal) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
299,6 31 8,8 23,8
Video recept
Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!