Recepty

Cottage pie se zeleninou

Až tento masovo-zeleninový pie budete vytahovat z trouby, celou kuchyní se rozline příjemná vůně pečených brambor a pastináku. Pod zlatavou krustou se schovává mleté hovězí, které díky lahodné omáčce zůstává krásně šťavnaté. Připravte si křupavou brokolici s fazolkami jako přílohu a máte perfektně vyvážené a syté dietní jídlo vhodné pro všechny Kroky programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Porce: 4

Čas na přípravu surovin: 15 minut

Doba přípravy jídla: 50-55 minut

Kroky: 4 a 5

 

Suroviny

  • olej ve spreji
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozetřené
  • 480 g libového mletého hovězího masa (max. 5 % tuku)
  • 1 lžička rajčatového pyré
  • několik kapek worcesterské omáčky
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • hrst petrželky, nasekané
  • 150 g brokolice
  • 150 g fazolek
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř

 

Pro zálivku z kořenové zeleniny potřebujeme:

  • 100 g brambor, nakrájené na kostičky
  • 100 g pastináku, nakrájeného na kostičky
  • 100 g tuřínu, nakrájeného na kostičky
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky

 

Postup
 

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slané vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt a rozmačkejte. Přimíchejte jarní cibulku a dochuťte solí a pepřem.
  3. Mezitím lehce postříkejte velkou pánev olejem a orestujte cibuli, mrkev a česnek po dobu 6–8 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidejte mleté hovězí maso, rajčatový protlak a worcesterskou omáčku. Duste několik minut, dokud maso nezhnědne a poté přidejte vývar.
  5. Přiveďte k varu, poté zredukujte a pomalu vařte ještě 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou studené vody a přidejte do hovězí směsi. Stále míchejte, dokud nezhoustne, poté přidejte petrželku.
  7. Směs dejte do pekáče a nahoru přidejte rozmačkanou kořenovou zeleninou. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20–25 minut dozlatova.
  8. Mezitím spařte horkou vodou brokolici a fazole, dokud trochu nezměknou. Slijte vodu a podávejte s hotovým slaným koláčem.
     

Něco navíc

V Kroku 5 posypte horní část koláče před pečením 30 g strouhaného sýra čedar se sníženým obsahem tuku.

 

 

E (kcal)           Bílkoviny (g)    Tuky (g)          Sacharidy (g)

299,6               31                    8,8                  23,8

 

Video recept

 

Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!

Dohodněte si nezávaznou konzultaci zdarma ještě dnes!

Mám zájem o konzultaci

Dohodněte si nezávaznou
konzultaci zdarma

Nepodařilo se odeslat formulář.
1Vyplňte formulář
2Zavoláme vám
3Setkáte se s poradcem
×

Sme tiež
na Slovensku

Prejsť na SK

Používáte zastaralý prohlížeč. Můžete si jej aktualizovat na této stránce.