Recepty

Kari ze špenátu, rajčat a cizrny

Cizrna je skvělý zdroj bílkovin, esenciálních aminokyselin a vitamínů. Můžete ji mít neustále doma a kdykoliv během roku vykouzlit velkolepé jídlo během pár minut. Užijte si příjemně oříškovou chuť cizrny v kombinaci se šťavnatými rajčaty a čerstvým špenátem, po které se budete cítit příjemně nasycení bez pocitu těžkosti. Náš tip? Pro ještě voňavější misku přidejte navrch čerstvý koriandr. 

Porce: 2

Čas na přípravu surovin: 10 minut

Doba přípravy jídla: 20 minut

Kroky: 4 a 5

Suroviny

  • olej ve spreji
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozetřené
  • kousek čerstvého zázvoru (cca 2 cm), oloupaný a nasekaný na drobno
  • 1 lžička kari koření
  • 200 g konzervovaných rajčat
  • 200 g cizrny z plechovky, bez nálevu
  • 160 g špenátu, natrhaného na kousky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • několik větviček koriandru, nasekaných
  • 1 malé rajče, nakrájené na plátky

Postup

  1. Lehce nastříkejte pánev olejem.
  2. Cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte. 
  3. Přidejte kari a vařte ještě 1 minutu, aby se chutě spojily
  4. Přidejte rajčata a vařte 5 minut, pak vmíchejte cizrnu a špenát. Vařte ještě 4–5 minut, dokud se vše neprohřeje.
  5. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Rozdělte kari do 2 misek a podávejte s lžící jogurtu, nasekaným koriandrem a plátky rajčat. 

Tento recept lahodně chutná a také skvěle vypadá!

    E (kcal)   Bílkoviny (g)   Tuky (g)  Sacharidy (g)

   260          14,3            4               38,3

Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!

Dohodněte si nezávaznou konzultaci zdarma ještě dnes!

Mám zájem o konzultaci

Dohodněte si nezávaznou
konzultaci zdarma

Nepodařilo se odeslat formulář.
1Vyplňte formulář
2Zavoláme vám
3Setkáte se s poradcem
×

Sme tiež
na Slovensku

Prejsť na SK

Používáte zastaralý prohlížeč. Můžete si jej aktualizovat na této stránce.