Kari ze špenátu, rajčat a cizrny
Cizrna je skvělý zdroj bílkovin, esenciálních aminokyselin a vitamínů. Můžete ji mít neustále doma a kdykoliv během roku vykouzlit velkolepé jídlo během pár minut. Užijte si příjemně oříškovou chuť cizrny v kombinaci se šťavnatými rajčaty a čerstvým špenátem, po které se budete cítit příjemně nasycení bez pocitu těžkosti. Náš tip? Pro ještě voňavější misku přidejte navrch čerstvý koriandr.
Porce: 2
Čas na přípravu surovin: 10 minut
Doba přípravy jídla: 20 minut
Kroky: 4 a 5
Suroviny
- olej ve spreji
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozetřené
- kousek čerstvého zázvoru (cca 2 cm), oloupaný a nasekaný na drobno
- 1 lžička kari koření
- 200 g konzervovaných rajčat
- 200 g cizrny z plechovky, bez nálevu
- 160 g špenátu, natrhaného na kousky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce řeckého jogurtu
- několik větviček koriandru, nasekaných
- 1 malé rajče, nakrájené na plátky
Postup
- Lehce nastříkejte pánev olejem.
- Cibuli, česnek a zázvor orestujte na mírný výkon 6–8 minut, dokud nezměknou, občas promíchejte.
- Přidejte kari a vařte ještě 1 minutu, aby se chutě spojily
- Přidejte rajčata a vařte 5 minut, pak vmíchejte cizrnu a špenát. Vařte ještě 4–5 minut, dokud se vše neprohřeje.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Rozdělte kari do 2 misek a podávejte s lžící jogurtu, nasekaným koriandrem a plátky rajčat.
Tento recept lahodně chutná a také skvěle vypadá!
E (kcal) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
260 14,3 4 38,3