Co kdybychom vám řekli, že ani v redukci si nemusíte odepírat sladkou osvěžující zmrzlinu? K prosluněnému létu zmrzlina patří a trik je jen v tom vybrat ty správné ingredience. Máme pro vás tři jednoduché recepty na úžasné domácí zmrzliny.
V letním období, kdy je všude kolem plno čerstvého šťavnatého ovoce plného sladké chuti by byl hřích kupovat hotové smetanové kalorické bomby plné umělých barviv a rostlinných tuků. Připravit si báječnou zmrzku doma je přitom tak jednoduché! Mnohdy vám stačí jenom pár ingrediencí a tvořítka.
Co budete potřebovat:
Postup:
Oloupejte banány, rozdělte na kousky, vložte do sáčku a dejte přes noc do mrazáku. Druhý den dejte banány spolu s borůvkami do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Rozbijte kokosový ořech a jeho poloviny použijte jako misky. Hotovou zmrzlinu můžete ozdobit borůvkami, semínky granátového jablka a strouhaným kokosem.
Pro krémovější konzistenci můžete přidat i neslazený bílý jogurt.
Co budete potřebovat:
Postup:
Nakrájejte mango na kousky a dejte přes noc do mrazáku. Další den jen nasypte kousky manga do mixéru a zmrzlina je na světě! Pro dochucení přidejte pár kapek limetkové šťávy. Kdyby se vám nezdála konzistence, můžete zmrzlinu zředit troškou teplé vody.
Zbylo vám pár kostiček manga? Hotovou zmrzlinu jimi ozdobte.
Co budete potřebovat:
Postup:
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a lístečků a rozmixujeme. Nalijeme do formiček a dáme zamrazit.
Vytvořte duhovou zmrzlinu tak, že budete do formiček nalévat rozmixované ovoce na sebe ve vrstvách. Skvělá je například kombinace jahoda, meruňka, ostružina.
Pokud je ovoce příliš kyselé, můžeme jej případně dosladit sladem, obilným sirupem nebo datlemi.