Recepty

Léto bez zmrzliny? To nejde!

Co kdybychom vám řekli, že ani v redukci si nemusíte odepírat sladkou osvěžující zmrzlinu? K prosluněnému létu zmrzlina patří a trik je jen v tom vybrat ty správné ingredience. Máme pro vás tři jednoduché recepty na úžasné domácí zmrzliny.

V letním období, kdy je všude kolem plno čerstvého šťavnatého ovoce plného sladké chuti by byl hřích kupovat hotové smetanové kalorické bomby plné umělých barviv a rostlinných tuků. Připravit si báječnou zmrzku doma je přitom tak jednoduché! Mnohdy vám stačí jenom pár ingrediencí a tvořítka.

1. Kokosová miska s borůvkovou zmrzlinou

Co budete potřebovat:

  •  200 g borůvek (můžou být i mražené) + pár na ozdobení
  • 2 banány
  • strouhaný kokos
  • granátové jablko
  • kokosový ořech (na servírování)
  • bílý jogurt

Postup:
Oloupejte banány, rozdělte na kousky, vložte do sáčku a dejte přes noc do mrazáku. Druhý den dejte banány spolu s borůvkami do mixéru a rozmixujte na hladký krém. Rozbijte kokosový ořech a jeho poloviny použijte jako misky. Hotovou zmrzlinu můžete ozdobit borůvkami, semínky granátového jablka a strouhaným kokosem.

Extra tip:

Pro krémovější konzistenci můžete přidat i neslazený bílý jogurt.

2. Nejrychlejší mangový sorbet ze dvou ingrediencí

Co budete potřebovat:

  • mango
  • limetkovou šťávu

Postup:
Nakrájejte mango na kousky a dejte přes noc do mrazáku. Další den jen nasypte kousky manga do mixéru a zmrzlina je na světě! Pro dochucení přidejte pár kapek limetkové šťávy. Kdyby se vám nezdála konzistence, můžete zmrzlinu zředit troškou teplé vody.

Extra tip:

Zbylo vám pár kostiček manga? Hotovou zmrzlinu jimi ozdobte.

3. Duhový nanuk z více druhů ovoce

Co budete potřebovat:

  •  jahody nebo jiné ovoce, které máte zrovna po ruce
  • formičky na nanuky

Postup:
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a lístečků a rozmixujeme. Nalijeme do formiček a dáme zamrazit.

Extra tip:

Vytvořte duhovou zmrzlinu tak, že budete do formiček nalévat rozmixované ovoce na sebe ve vrstvách. Skvělá je například kombinace jahoda, meruňka, ostružina.

Pokud je ovoce příliš kyselé, můžeme jej případně dosladit sladem, obilným sirupem nebo datlemi.

Pokud jste aktuálně v programu The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, ohledně přítomnosti ovoce a sirupů v jídelníčku se poraďte se svým výživovým poradcem. 

Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!

Dohodněte si nezávaznou konzultaci zdarma ještě dnes!

Mám zájem o konzultaci

Dohodněte si nezávaznou
konzultaci zdarma

Nepodařilo se odeslat formulář.
1Vyplňte formulář
2Zavoláme vám
3Setkáte se s poradcem
×

Sme tiež
na Slovensku

Prejsť na SK

Používáte zastaralý prohlížeč. Můžete si jej aktualizovat na této stránce.