Recept na dietní večeři? Mexické hovězí maso s chilli cizrnou
Toto chilli chutná stejně dobře, ne-li lépe, pokud je necháte odležet do dalšího dne. Je to ideální dietní večeře v rámci hubnutí, ale můžete si ji dopřát kdykoliv během roku. Doplňte ostrým salátem a jako přílohu si nezapomeňte vzít sombrero!
Porce: 4
Čas na přípravu surovin: 10 minut
Doba přípravy jídla: 45 minut
Kroky v programu The 1:1 Diet: 4 a 5
Suroviny
- olej ve spreji
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozetřené
- 360 g libového mletého hovězího masa (maximálně 5 % tuku)
- 2 lžičky chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- špetka mleté skořice
- 400 g rajčat z plechovky, nakrájených na kousky
- 200 ml hovězího vývaru nebo Golden Vegetable
- 1 bobkový list
- 200 g konzervované cizrny, bez nálevu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- nasekaný koriandr nebo pažitka na ozdobu
- 2 lžíce řeckého jogurtu s 0 % tuku
Postup
- Nastříkejte olej na velkou pánev a zahřejte na malý až střední výkon. Přidejte cibuli, zelenou papriku, mrkev, česnek a za občasného míchání restujte přibližně 6–8 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přimíchejte hovězí maso, koření a za občasného míchání duste, dokud maso nezhnědne. Přidejte nakrájená rajčata, vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, přidejte bobkový list a cizrnu. Vařte 30 minut na nízký výkon, nebo dokud není hovězí maso uvařené, zelenina měkká a omáčka je zredukovaná a hustší. Odstraňte bobkový list a dochuťte.
- Servírujte do čtyř mělkých misek a posypte koriandrem nebo pažitkou. Přidejte lžičku řeckého jogurtu a můžete ihned podávat.
Variace
- Pokud nejste v procesu hubnutí, můžete v rámci standardního režimu (nebo Kroku 6) použít jako přílohu rýži.
Energie (kcal) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
248,2 25,3 7,3 17,8
Chcete více receptů na zdravou stravu?
Přihlaste se do programu The 1:1 Diet a poznejte zkušeného výživového poradce, který vám připraví individuální jídelníček na míru.