Když se Mexiko vypraví na dovolenou do Středomoří, vznikne jídlo, které vás nejprve upoutá svým vzhledem, potom okouzlí kombinací chutí a nakonec ve vás zanechá vzrušující pocit, díky kterému už dopředu víte, že tenhle recept jste nedělali naposledy. Odjistěte ruční brzdu, vaše dnešní jídlo bude jedna velká hravá a barevná jízda!
Počet porcí: 2
Čas na přípravu: 15 minut
Čas na vaření: 12 minut
Kalorie: 400 kcal na porci
Tuky: 13.5 g
● olej ve spreji
● 100 g filé z bílé ryby zbavené kůže, např. treska
● 200 g mražených krevet (nechte je předem povolit při pokojové teplotě)
● šťáva z 1 limetky
● několik snítek koriandru, nasekaných
● 4 pšeničné mini tortilly nebo křupavé tacos (pro bezlepkovou variantu vyberte tortilly kukuřičné)
● hrst křupavých listů salátu, např. Little Gem
● 1 malé zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky
● sůl a čerstvě mletý černý pepř
● klínky limetky na servírování
● 2 šťavnatá rajčata, nakrájená na kostičky
● ¼ červené cibule, nakrájené na kostičky
● 1 červená chilli paprička, nakrájená na kostičky
● 1 stroužek česneku, rozdrcený
● hrst koriandru nakrájeného nadrobno
● strouhaná kůra a šťáva z ½ limetky
Náš tip: Lístky koriandru nemusíte obírat, pokrájejte ho i se stonky. Ušetříte čas a získáte více chuti.
Zní to jednoduše, že? A taky, že je! Vyzkoušejte tento recept na krevety a uvidíte sami.
Pro více zdravých a super rychlých jídel sledujte náš blog.