Připravte si lahodné kukuřičné tortily s kuřetem a šťavnatou rajčatovou omáčkou. Skvěle je doplňují fazole, které jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vitamín B a draslík. Pro tuto mexickou specialitu je typická křupavá dečka ze zapečeného čedaru. Mexičané konzumují enchiladas rovnou ze zapékací mísy se všemi příbuznými u jednoho stolu. Udělejte to doma stejně tak a nadchněte pro lehkou kuchyni celou rodinu.
Porce: 2
Příprava: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Vhodné pro Kroky: 4 a 5
● olej ve spreji
● 1 cibule nakrájená na kostičky
● 1–2 lžičky zeleného pepře (lze použít i pepř v nálevu)
● 1–2 lžičky mletého chilli
● 300 ml pasírovaných rajčat (Passata)
● 200 g červených fazolí z plechovky (bez nálevu)
● 150 g uvařeného kuřete nakrájeného na kostičky
● 4 × 22 g měkké kukuřičné tortilly
● 30 g strouhaného čedaru se sníženým obsahem tuku
● nasekaná petrželka nebo pažitka na posypání
● zelený salát jako obloha
Předehřejte troubu na 180 ° C (plynová trouba stupeň 4).
Lehce postříkejte pánev olejem a nastavte sporák na střední výkon. Cibuli a zelený pepř podusíme přibližně 5 minut, dokud nezměknou.
Za stálého míchání přidejte chilli a restujte přibližně 1 minutu. Dále přidejte protlak a fazole a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte 5 minut, jídlo by už mělo příjemně vonět! Přimíchejte kuře kuře, prohřejte jej a dochuťte vše trochou soli a pepře.
Nasypte část směsi na každou tortillu a srolujte je. Jakmile jsou srolované, umístěte je vedle sebe do obdélníkové nádoby vhodné na pečení v troubě.
Zbývající omáčkou pokryjte tortilly a místo kolem nich. Nakonec vše posypejte nastrouhaným Cheddarem.
Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut, dokud směs nezačne bublat a na povrchu bude zlatavá.
Podávejte horké, posypané petrželkou nebo pažitkou, s čerstvým křupavým zeleným salátem.
E (kcal) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
410,1 34,7 8,9 37,5